Vivacom категорично отхвърля твърденията на своите конкуренти A1 и Yettel. Техните

...
Vivacom категорично отхвърля твърденията на своите конкуренти A1 и Yettel. Техните
Коментари Харесай

Vivacom: фокусът ни остава върху предоставянето на превъзходно клиентско изживяване и иновативни продукти на българските потребители

Vivacom изрично отхвърля изказванията на своите съперници A1 и Yettel. Техните изказвания в отговор на решението на българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) да даде позволение на Vivacom да придобие два кабелни оператора — Нетуъркс и Телнет — са безотговорни и съдържат редица извънредно неточни и подвеждащи изказвания. 

Българските пазари на закрепен широколентов достъп до интернет и платена телевизия сa силно конкурентни, с многочислени пазарни участници, в това число три национални и стотици районни и локални оператори. Понастоящем Vivacom има дял от 31% от пазара на закрепен широколентов достъп до интернет и дял от 33% от пазара на платена телевизия в България (въз основа на броя на абонатите). Пазарните дялове на А1 и на районните и локалните участници на пазара на закрепен широколентов достъп до интернет са надлежно 28% и 35%, като Vivacom продължава да среща мощна конкуренция на съответните районни пазари, в това число в Северна България.

За съпоставяне, в други елементи на Югоизточна Европа Deutsche Telekom държи над 60% от пазара на закрепен широколентов достъп до интернет и платена телевизия в Хърватия и над 50% в Гърция (чрез контролните си дялове в локалните оператори). Следва да се означи, че А1 не показва угриженост по отношение на господстващото си състояние в Австрия, където делът на компанията се равнява на съвсем 50% от клиентите на широколентов достъп до интернет в страната. Нито А1, нито Yettel имат недоволства в Сърбия, където на оператора на United Group (SBB) непрекъснато е отказвано навлизането на мобилния пазар.

Съгласуваните изказвания на A1 и Yettel са подвеждащи и не подхождат на констатациите на Комисия за защита на конкуренцията. Съвместният им опит да причислят Булсатком към пазарния дял на Vivacom е изцяло неакуратен и разкрива признаци на скрито споразумение в ущърб на Vivacom. 

През 2022 и 2023 година Vivacom продължава да печели пазарни дялове с натурален растеж, а точно посредством даването на новаторски артикули и великолепно потребителско преживяване на своите клиенти. От навлизането на United Group на българския пазар с придобиването на Vivacom преди по-малко от 3 години, Групата е вложила 3,5 милиарда лева в страната. Растежът на Vivacom в последните години се форсира с помощта на забележителните вложения в инфраструктура и въвеждането на първокласни артикули като EON TV, 10 Giga оптична мрежа и 5G неограничени мобилни проекти. Нивото на предлаганите услуги и артикули на българския телекомуникационен пазар се усъвършенства доста през последните две години, което докара до усилване на конкуренцията. 

Комисия за защита на конкуренцията прегледа уведомленията на Vivacom с извънредно внимание, като извърши акуратен разбор на обстоятелствата, въз основа на който се произнесе с в детайли и изчерпателно решение от 104 страници. Степента на подробност в изследването на Комисия за защита на конкуренцията е невиждано във връзка с българските проблеми в региона на конкуренцията и дава отговор напълно на най-хубавите практики в страните от Европейския съюз. Vivacom интензивно сътрудничи на Комисия за защита на конкуренцията в хода на изследването и отговори на над дузина въпросници, изпратени от Комисия за защита на конкуренцията. Компанията е показала и подробни отчети по отношение на двете покупко-продажби, направени от NERA Economic Consulting — водещ интернационален специалист в региона на контрола върху сливанията.

Vivacom постоянно е насърчавала синергията за повишение на конкурентоспособността, подпомагането на нововъведенията и подобряването на услугите за българските консуматори. Призоваваме всички телекомуникационни компании в България, вместо да вършат опити да манипулират българските консуматори и да въздействат на управляващите с медийни изказвания, да се съсредоточат върху даването на качествени артикули и добавена стойност на своите клиенти, тъй че всички ние като промишленост да продължим да развиваме предлаганите услуги и да подобряваме тяхното качество. Във Vivacom продължаваме да слагаме акцент върху даването на великолепно потребителско преживяване и новаторски артикули на българските консуматори.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР